Χρήσιμες πληροφορίες για την εκπαιδευτική ρομποτική

Γιατί ρομποτική (εκπαίδευση STEM)

Η ανάπτυξη των ρομπότ και οι νέες τεχνολογίες που υπάρχουν πλέον στην αγορά εργασίας, φέρνουν τη ρομποτική ως μάθημα στην δημόσια εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων (ψηφιακών & προσωπικών).

Οργανισμοί όπως το MIT (MediaLab) και η NASA (The Robotics Alliance Project seeks) διαθέτουν ήδη εκπαιδευτικά εργαστήρια ρομποτικής.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ένωση είναι αναγκαίο τα σχολεία της ευρώπης να περάσουν στην ψηφιακή εποχή και τα προγράμματα σπουδών πρέπει να επανασχεδιαστούν για να ενσωματώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες στη μάθηση, καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

ρομποτική για παιδιά STEAM Μαρούσι Κηφισιά Πεύκη

Οι περιζήτητες Δεξιότητες της αγοράς εργασίας που αναπτύσονται με το STEM

Βάσει ερευνών στις περιζήτητες δεξιότητες (Future of jobs report 2020, World economic Forum) της αγοράς εργασίας περιλαμβάνονται η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η ενσυναίσθηση, η δημιουργικότητα και η συνεργασία. Οι δεξιότητες αυτές αναπτύσσονται με τη ρομποτική όπου μαζί με τον προγραμματισμό κατατάσσονται στα πιο δημοφιλή επαγγέλματα του 21ου αιώνα.

Πώς όμως καλλιεργούνται αυτές οι δεξιότητες στα παιδιά μας;

Η ρομποτική ακολουθεί το μοντέλο εκπαίδευσης S.T.E.M. [Science, Technology, Engineering and Mathematics] στο οποίο συνδυάζονται οι θετικές επιστήμες (φυσική, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά, προγραμματισμός).

Μέσα από τη ρομποτική τα παιδιά συνεργάζονται για να συναρμολογήσουν και να προγραμματίσουν μια ρομποτική κατασκευή, με στόχο να επιλυθεί ένα πρόβλημα που πραγματεύονται.

Γιατί στην Invelop Skills

Είμαστε πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς πρόγραμμα εκπαίδευσης, και διαθέτουμε επίσημη πιστοποίηση από τη LEGO Education Academy.

lego education εκπαιδευτική ρομποτική για παιδιά

Ο χώρος μας είναι κατάλληλα σχεδιασμένος ώστε να είναι ζεστός, φιλικός και νιώθουν τα παιδιά ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό, τα παιδιά συνεργάζονται σε ομάδες, προγραμματίζουν, δημιουργούν και τεκμηριώνουν τη λύση τους. Αρχικά τους δίνονται project με συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα τα επιλύσουν, για να εξοικειωθούν με τις τεχνολογίες. Λειτουργούμε υποστηρικτικά αγκαλιάζουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους.

Στη συνέχεια, τους δίνονται project όπου παρέχεται βοήθεια στη προσπάθεια επίλυσης με στόχο να οδηγηθούμε στα open projects όπου τα παιδιά θα μπορούν να υλοποιούν μια ολοκληρωμένη εφαρμογή και να δίνουν λύση από μόνα τους. Αυτή η βιωματική εμπειρία μάθησης τους δίνει την αυτοπεποίθηση να ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, να έχουν ενεργό ρόλο στη ζωή τους, να εξελίσσονται και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Προσεγγίζουμε τα παιδιά με αγάπη για δημιουργία και μέσα από τα ποικίλα project τους δίνουμε ερεθίσματα προς όλες τις κατευθύνσεις, για μια πολύπλευρη ανάπτυξη, δίνοντάς τους κίνητρα για γνώση, ανθρώπινες αξίες και δεξιότητες ζωής.

Σε αυτό το συναρπαστικό μονοπάτι της ρομποτικής μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό τους, τα επιτεύγματά τους δημιουργώντας χαρούμενες αναμνήσεις που θα τους ενθαρρύνουν να διεκδικήσουν τα όνειρά τους.

ρομποτική για παιδιά steam δημοτικό lego

Βιωματική Μάθηση

Πες μου και θα ξεχάσω. Δείξε μου και μπορεί να θυμηθώ. Κάνε με να το βιώσω και θα το κουβαλάω μαζί μου μια ζωή.

Κομφούκιος

Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες

ή συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Η Invelop Skills λειτουργεί ως Εκπαιδευτικό Κέντρο με Αρ. Αδείας 2205464 από το Υπουργείο Παιδείας και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Scroll to Top