Eργαστήριο Διαχείρισης Άγχους & Mindfulness - 10 ώρες (5 δίωρα)

Eργαστήριο Διαχείρισης Άγχους & Mindfulness

Συμμετοχή: (για early booking ως & για ειδικές κατηγορίες)
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση του ποσού.

Αναμένεται νέα ημερομηνία. Παρακαλώ δηλώστε ενδιαφέρον:

Παρακαλώ επιλέξτε:

Αυτό το προϊόν είναι εξαντλημένο και μή διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.

** Ο χρήστης/επισκέπτης δικαιούται να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο και να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό της συμμετοχής του, με την προϋπόθεση ότι θα δηλώσει τούτο το αργότερο επτά (7) ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση γίνεται είτε τηλεφωνικώς στο 210 6201251 είτε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@invelopskills.gr.

Περιγραφή Σεμιναρίου

Εργαστήριο Διαχείρισης άγχους με τεχνικές γνωστικής αναδόμησης και Mindfulness

Από μια σειρήνα συναγερμού που ακούγεται ξαφνικά ή ένα απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου ενώ οδηγούμε, μέχρι το άγχος στην δουλειά ή την αγωνία να πετύχει κανείς έναν σημαντικό στόχο του, στην ζωή καθημερινά όλοι οι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις που προκαλούν έντονο άγχος και στρες. Η αίσθηση απώλειας ελέγχου στη ζωής μας ή η σκέψη ότι ο σχεδιασμός της δεν μας λειτουργεί, το άγχος των εξετάσεων, το εργασιακό στρες και το burnout, ή μια ξαφνική αλλαγή που απαιτεί την προσαρμογή μας σε έναν νέο τρόπο ζωής, είναι μερικές μόνο από τις πιο συχνές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν έντονο και συνεχές άγχος.

Όλοι οι άνθρωποι ενεργοποιούν μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους, χωρίς όμως να είναι πάντοτε αποτελεσματικοί. Καθημερινά παρατηρούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να προσεγγίζουν αυτό που τους αγχώνει με υπερβολική ανάλυση και μηρυκασμό, επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις ή να προσπαθούν να απαλλαγούν από το συναίσθημα του άγχους καταφεύγοντας για παράδειγμα στο υπερβολικό φαγητό ή τα γλυκά, το αλκοόλ και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Στόχος μας:

Το βιωματικό εργαστήριο μείωσης του Άγχους, θα σας βοηθήσει:

 • Να μάθετε περισσότερα για το άγχος και πώς αυτό εκφράζεται γνωστικά, σωματικά και συναισθηματικά
 • Να εξασκηθείτε σε τεχνικές Αυτογνωσίας και να κατανοήσετε τον τρόπο που σκέφτεστε, αισθάνεστε και αντιδράτε στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος
 • Να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το χρόνο και τις στρεσογόνες καταστάσεις εστιάζοντας στο παρόν με τεχνικές Mindfulness.
 • Να δοκιμάσετε τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής για να αντιμετωπίζετε την σωματική ένταση
 • Να αναγνωρίσετε και να εστιάσετε στα δυνατά σας σημεία, βάζοντας στην άκρη τις μη λειτουργικές πεποιθήσεις σας
 • Να βελτιώσετε την συναισθηματική σας ευλυγισία και ‘επαναφορά’ μετά από δύσκολες καταστάσεις
 • Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του άγχους
 • Πρακτικοί τρόποι διαχείρισης με ασκήσεις χαλάρωσης
 • Αποφυγή burnout
 • Τεχνικές Ενσυνειδητότητας (Mindfulness)

Η ενσυνειδητότητα (Mindfulness) έχει αναγνωριστεί επίσημα ως θεραπεία από το Βρετανικό Σύστημα Υγείας, ενώ σύμφωνα με τους New York Times, πάνω από 370 σχολεία στο Λονδίνο έχουν εντάξει τις τεχνικές mindfulness στο πρόγραμμα σπουδών τους για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των νέων.


Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 5 δίωρες συναντήσεις και απαιτεί υποχρεωτική παρουσία. Ολιγομελές group. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

 • Παρέχονται σημειώσεις σε PDF
 • Βεβαίωση Κέντρου Παρακολούθησης Δια βίου Μάθησης

Εισηγήτρια: Χριστίνα Γαλάνη

Η Χριστίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου, με Μεταπτυχιακό στην Εργασιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Nottingham στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει εργαστεί για 14 χρόνια σε Διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών εταιριών, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Ναυτιλίας, της Εξυπηρέτησης Πελατών και της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μέσα από την εμπειρία της στην διοίκηση εργαζομένων, και τη συνεργασία με πολυπολιτισμικές ομάδες, έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους, να απομακρύνουν τα εμπόδια που τους κλείνουν τον δρόμο και να εξελιχθούν προσωπικά και επαγγελματικά. Πιστεύει πολύ στην δύναμη των Συναισθημάτων, καθώς και ότι ο τρόπος με τον οποίο έχουμε μάθει να ‘πιλοτάρουμε’ τον εσωτερικό μας κόσμο – τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις και τις ιστορίες που λέμε κάθε μέρα στον εαυτό μας – καθορίζουν απόλυτα τις σχέσεις μας, την επαγγελματική ζωή, την υγεία και την ευτυχία μας!

Η Χριστίνα είναι μητέρα 2 παιδιών και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Ψυχολόγος & Coach, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες, αλλά και παραδίδοντας σεμινάρια Συναισθηματικής Νοημοσύνης σε εταιρίες, εργαζόμενους και ομάδες γονέων.